Mesék » Jakab

Jakab

Az elveszett tárgyak országa

Tarts Jakabbal Glejmin varázslatos világába! Nem kell hozzá más, csak egy pár piros papucs, és a képzelet, ami átrepít az elveszett tárgyak országába. Még az is lehet, rátalálsz az eltűnt órádra, pénztárcádra, vagy a kedvenc tolladra…

Esküszegő

thumb
A ház ajtaja ismét kivágódott. Egy fiatal gurgó férfi öles ugrásokkal szaladt feléjük, és gyermekeit izmos karja védelmébe vonta. Fénytelen, fekete haját vaskos varkocs tartotta össze.

Az út

thumb
Vidáman teltek a napok Telek népének vendégszeretetében, akik a falu legszebb házában szállásolták el a jövevényeket, és ételüket, italukat megosztották velük.

Mondán térképe

thumb
Maguk sem tudták, mióta meneteltek a hegy gyomrában a kanyargó, néhol szűkülő, máshol kiöblösödő járatokon át. Nem sejtették, mikor van nappal, és mikor van éjszaka.

A Fekete Bodzás

thumb
Jakabnak igaza volt. Néhány forduló után a barlangi járat kiszélesedett, és fény áradt be a járatba. Átcsavarták lesoványodott testüket a szűk kijáraton, és kimásztak a felszínre.

Kelepcében

thumb
A bodzavirágok átható illata lassan eltompította a vándorok érzékelését. Már maguk sem tudták, mennyi ideje menetelnek - újabb és újabb átjárókat kutatva - a hajlékony ágak sűrűjében.

Új szövetség

thumb
Már az esthajnalcsillag fénye szűrődött át a Fekete Bodzás rezgő tányérvirágai között, amikor Módusz befejezte a mesét.

Bodzabor

thumb
Tricepsz elszántan indult útnak az új szövetség hírével. Úti batyuját a strapa lányok alaposan megpakolták.

Karvaluszok a láthatáron

thumb
Módusz megpillantotta a barlangi kijárat felett vijjogva köröző karvaluszt, és lélegzetvisszafojtva figyelte, ahogy egyre több fenevad kapcsolódik be a veszedelmes körtáncba.

Kfesszon gyenge pontja

thumb
Száz szemüvegen át száz kíváncsi szempár szegeződött Kis Medalionra. Elmesélem, mi történt velem a Nagy Lélekavatási Szertartáson, Mondán palotájában, ahol jelen volt Kfesszon is, a karvaluszok fővezére.

Az összecsapás

thumb
Larken körbejárt. Kiválasztott két strapát, és maga is Jakab mellé lépett.

A bátorság parancsolata

thumb
Gurgók és a strapák hamar összebarátkoztak a Fekete Bodzásban. Míg Raxisz és Larken elmélyülten tanácskoztak, a többiek vidám történeteket meséltek egymásnak.

Egy régi történet

thumb
Jakabnak már patakokban folytak a könnyei, amikor a közelben megszólalt egy hang. - Bocsánat, elnézést kérek a zavarásért, de ha lehet, mondanék valamit!

A Kékkő Patak partján

thumb
Tricepsz azonnal bólintott a felkérésre, nem is volt kérdés számára, hogy Raxisszal, rangidős gurgó vezérrel tartson-e.

Karvalusz vadászaton

thumb
A telihold megvilágította a patakot. Tricepsz elmosolyodott. Nahát, gondolta, Raxisz elbóbiskolt. Nem csoda. Megállás nélkül meneteltek szinte egész álló nap.

A harmadik háború

thumb
Mondán őrjöngve járkált fel és alá palotája nagytermében. Észre sem vette Metropolt, aki uralkodója parancsát várva, némán álldogált a sarokban.

Gyógyír

thumb
Alaposan felbolydult az élet a Fekete Bodzásban, mióta a meglasszózott karvalusz vezér beköltözött közéjük. A hatalmas gyíkmadár alig fért el a bokrok között, törött ágak jelezték amerre járt.

A gyűlés

thumb
Jakab és a strapák a gondolkodtató tányérlevelek körül üldögéltek. Jakab szórakozottan simogatta piros papucsait. Gondolatai messzire kószáltak.

Szettia tisztásán

thumb
Halisszadúr a nagy napra várt. A megmérettetés napjára. Reggelente a hadjáratra varratott, aranyozott, zsinóros egyenruhájában parádézott, és lelkesítő beszédeket mondott a haza megmentésétől, na meg Mondán, de kiváltképp Halisszadúr kiválóságáról.

Az összecsapás

thumb
Halisszadúr lába a földbe gyökeredzett. Hiába adta ki a parancsot, körülötte senki nem mozdult. Hangzavar keletkezett, és egyre nagyobb lett.

Mascsik

thumb
Az idő lassan vánszorgott a hatalmas palota fülsiketítő csendjében. Aki élt és mozgott háborúba indult, követve Halisszadúr parancsát.
1 | 2 | 3