Mesék » Milda

Milda

Boszorkányok pedig vannak! Négy jó barát, Dóri, Lilla, Fruzsi, Konrád, egy smaragdzöld szemű, vörös hajú boszorka, Milda, és egy fekete kandúr, Kuala Lump Úr történetei az iskolából és a Karmazsin utcából.

Az ajtó

thumb
Minden délután ott mentek el, de annyira belefeledkeztek a beszélgetésbe, hogy hosszú ideig észre sem vették azt az ütött-kopott ajtót a jellegtelen, szürke épületen, ami csak félig magasodott a járda szintje fölé.

A titok nyitja

thumb
A három lány már izgatottan járkált fel-alá a tanteremben, amikor Konrád megérkezett. Padtársa, Dóri, eléje szaladt.

A titok

thumb
Az óriási ajtó nyikorogva-csikorogva kitárult. A lányok Konrád háta mögül kukucskáltak előre. Legnagyobb megdöbbenésükre egy kellemes lakószobában találták magukat. Elragadó volt a látvány.

Milda

thumb
- Azt szeretnétek tudni, hogy ki vagyok én? A gyerekek bólogattak. - Miért is kertelnék? Elmondom. Boszorkány vagyok!

Karmazsin utcai hétköznapok

thumb
A négy barát mindennapos vendég lett a Karmazsin utcában. Magától értetődő rendben, minden alkalommal másvalaki hozta a minőségi macskacsemegét Kuala Lump Úrnak.

Fruzsi

thumb
Szerda volt. A Karmazsin utcai gyógynövénytan napja. Milda és a gyerekek a kertben üldögéltek. Milda ma is újabb gyógynövényt mutatott be.

A verseny

thumb
A tornacsarnokban minden készen állt a versenyre. A nézők izgatottan üldögéltek a lelátókon. Amíg a versenyzők az öltözőben készülődtek, az edzők és a szervezők gondterhelten futkostak.

Tudnak-e olvasni a boszorkányok?

thumb
A következő délutánon a gyerekek keresztkérdésekkel bombázták Mildát, hogy megtudják, vajon ott volt-e a versenyen. De ő csak kacagott, és az asztalra tett egy habkarikákkal díszített, mennyeien krémes tortát.

Karina

thumb
Dóri, ha kacagott, vele kacagtak az emberek a lépcsőházban, a felvonóban, a portásfülkében, a társasházban, az egész iskolában. Soha nem „nevetgélt", nem „vigyorgott", nem „kacarászott". Kacagott. Tiszta szívéből, csilingelő hangjával, barna szembogarával, arcának minden apró szegletével.

Dóri

thumb
A nagyszünetben Lilla és a többiek körülvették Dórit. - Mi a baj? A kiömlött a festék? Ne vedd úgy a szívedre, bárkivel megtörténik. - Nem, nem... de inkább hagyjuk ezt a témát! Ugye, nem baj?

Akinek van fantáziája, az használja!

thumb
Közeledett a Ki mit tud?, a várva várt iskolai vetélkedő. Sok lány készült tánccal, de volt, aki hangszeres fellépésre, versmondásra, vagy éppen bűvészbemutatóra vállalkozott.

Ki mit tud?

thumb
Lilla egyedül bandukolt hazafelé. Már csak néhány lépés választotta el a lakás ajtajától, amikor egy ötlet, mint egy apró méhecske, hirtelen befészkelte magát a fejébe.

A Ki mit tud folytatódik

thumb
Lilla, a magyar tanár gondterhelten járkált a padok között. Hirtelen megállt és komor tekintettel nézett körül.

Kapircs és gyom

thumb
Míg a gyerekek gyakorlati vizsgát tettek gyógynövénytanból, Milda a hintaszékben ült és a felhőkre mosolygott. Fruzsi méltatlankodva motyogott.

Bangamáli

thumb
Milda meglökte a hintaszéket, és belekezdett a történetbe, amit Konrádnak ígért.

A tűz

thumb
A Milda kertjébe behajított petárda lángba borította a földön száradó, lehullott faleveleket. Innen indult útjára a tűz, és nemsokára bejutott az épületbe is.

A kirándulás

thumb
A Karmazsin utca végén, a patak partján új játszótér épült labirintus csúszdával, egyensúlyozó gerendával, hintákkal és homokozóval. A gyerekek és Milda azt beszélték meg, hogy a következő szombaton, korán reggel itt találkoznak.