Mesék » Samu

Samu

Manapság a sárkányok

Samu, a mi külön bejáratú házisárkányunk, úgy született, ahogy sok más gyermekes otthonban is megszületnek a folytatásos mesék. Samu éveken keresztül levakarhatatlan volt. Ha úgy akarta, bejelentés nélkül megjelent és közöttünk lábatlankodott. A spenótfőzelék volt az egyetlen fegyverem, amivel elkergethettük.

Bár Samu nélkül nagyobb biztonságban vannak a zuglói macskák, mégsem szerettem volna, hogy a kislányom gyerekkorával együtt ő is eltűnjön.

Ez az első mese, amit leírtam.

Sárkányhagyomány

thumb
Lakik egy kislány a Kerékgyártó utcában, úgy hívják Bori. Eleinte Bori is azt gondolta a sárkányokról, amit minden gyerek. Hogy egy, három, hét, tizenkét, legfeljebb huszonnégy fejük van, és imádnak tüzet okádni...

Samu elkóborol

thumb
Samu gyalogosan vágott neki a tűzokádásától itt-ott megszenesedett mamutfenyő rengetegnek. Fejében képek és gondolatok keringőztek. A tervezett házasság, Sarolta pironkodása, anyja szokatlan szigora, mindez olyan hihetetlennek tűnt.

Samu és a királylány

thumb
Bori nem szívesen reggelizett. Mami, akit mindenki más Kamillának hívott, ennek ellenére kitartóan újabb és újabb finomságokat próbált a tányérjára csempészni.

Leánykérés

thumb
Samu már türelmetlenül lapult a bokrok mögött. Alig várta, mikor jelenik meg újra a királylány. Amikor végre meglátta Borit, ahogy Kamillával kézen fogva kilépett az óvoda épületéből, szíve hevesebben kalapált.

Hétköznapok a Kerékgyártó utcában

thumb
Samu a legváratlanabb pillanatokban állított be Borihoz. Évek óta járt már ide, ismerte az összes légi csatornát, szélvész sebességgel szelte át a távolságot Sárkányország és a Kerékgyártó utca között.

Irány Sárkány Ország!

thumb
Egy szép, nyári napon Bori elmélyülten festegetett a kert végében. Éppen azon törte a fejét, hogyan tehetné még vidámabbá a képet, amelyen három nyulacska ugrándozott a színes virágok között.

Hogy néznek ki a királylányok?

thumb
Samu úgy döntött, hogy lesz, ami lesz, bemutatja Borit a családnak. Repesett az örömtől, hogy a királylány kötélnek állt végre, és önként vele tart.

Bori és Sárkány Mama

thumb
Saroltának sem ment a szunyókálás ezen a vasárnap délutánon. Kedvenc barlangfülkéjében heverészett, miközben gondolatai egyre Samuhoz tértek vissza

A Mamutfenyő erdőben

thumb
Csaknem besötétedett, mire megérkeztek a mamutfenyő erdő szélére, ahol a fák szédítő magasságban meredeztek a sötétszürke ég felé.

Jakab, a kalauz

thumb
Olajos gépszag facsarta a sárkányorrokat Emberország határának túloldalán. Sarolta izgatottan bökdöste Bori karját.

Sárkány elszállásolás

thumb
Kamilla aznap éjjel szemhunyásnyit sem aludt. Fel-alá járkált a lakásban, és egyre azon törte a fejét, hová tűnhetett el Bori.

Sárkány lakótársak

thumb
Samu, Sári és Sarolta berendezkedtek. Kamilla köveket hozatott, és mamutfenyő tobozokat is beszerzett, hogy otthonossá varázsolja a vendégszobát.

Látogatás Jakabnál

thumb
Verőfényes vasárnap délután volt, amikor megszólalt a kapucsengő Jakab Kalauz utcai otthonában.

Kamilla Sárkány Országban

thumb
Egy péntek délután, amikor már úgy érezte, hogy a világ összes kereszthuzata kevés lenne ahhoz, hogy a sárkánybűzt kiűzze a lakásból, Kamilla közölte Borival az elhatározását.

Anyai szív

thumb
Kamilla szíve egyre hangosabban dörömbölt a mellkasában, ahogy meghallotta a csoszogó hangot odabentről. Jön, gondolta, közeledik a kegyetlen anyasárkány.

Sári, a vasutas

thumb
Sári izgatottan járkált fel és alá a felvételi reggelén. Soha nem jelentkezett még munkára, Sárkányországban nem is ismerik ezt a szokást.

Jó hírek

thumb
Amikor Kamilla széles mosollyal sarkig kitárta a bejárati ajtót a Kerékgyártó utcai lakásban, Sárit leszámítva mindenki otthon volt.

Úton hazafelé

thumb
A kisvonat vidáman robogott Álmosfalvára, Sárkányország felé. Első kocsijában Bori, Kamilla, Sarolta, és Samu üldögélt.

Újra otthon

thumb
Az SRT hozta a jó hírt. Sárkány Mama már hajnalban megkapta a táviratot. Azt sem tudta, hova kapjon, mivel várja haza szeretteit.