Mesék » Rendetlen nyulak

Rendetlen nyulak

Ha kíváncsiak vagytok olvassátok el, mi mindenre képes száz, izgő-mozgó, neveletlen és rendetlen nyúl, ez az igencsak összeszokott, tarka bundás banda…

A Mikulás és a rendetlen nyulak

thumb
Szegény Mikulás, bizony abban az évben alaposan rájárt a rúd! Nem elég, hogy a rénszarvasai lesántultak, de még a krampuszok is rettenetes náthával küzdöttek.

Különös kívánság

thumb
Mikulás a dolgozóasztala mellett ült. Olvasószemüvegét az orra végére csúsztatva, gondterhelten olvasgatta a kívánságlistákat.

A legfontosabb ajándék

Mikulás apó gondterhelten nézett körbe a rengeteg ajándékon. Képeskönyvek, kisvonatok, okosjátékok, plüssállatok hevertek a szoba közepén, és a nagy kupac körül körtáncot jártak a rendetlen nyulak.

Újdonságot Mikulásra!

thumb
Mikulás apó hazaérkezett lappföldi házába. Fáradt volt, alaposan megviselte a hosszú út. Soha senkinek nem merte elárulni, mennyire utálja a kötelező télapógyűléseket. Ráadásul idén egy kicsit elhúzódott a találkozó, amit a japán télapó, Szantaszán szervezett.

Mikulás Apó kabátja

Abban az évben valahogy különösen nagy volt a hideg. Még Lappföldön is zordabb volt az idő, mint ahogy azt a vidék lakói megszokták. Így esett, hogy azon a télen a rendetlen nyulak a szokásosnál is hamarabb kucorodtak be Mikulás Apó házába.