Mesék » Holdkő Város

Holdkő Város

Mit tegyen egy tündér, ha viharba kerül, és nem jut el időben a kristályházig? Hogy kerül Marci takarója alá egy hamisítatlan tündérgubó? Milyen meglepetéseket rejteget egy számítógépes játék, ha a felhasználó váratlanul a kellős közepén találja magát? Hogyan jut át az egyre nehezedő szinteken Marci és Fanni? Mindent megtudhattok, ha velünk jöttök Holdkő Városba!

A tündérgubó

thumb
Olma, a tündér fáradt volt, nagyon fáradt. Rózsaszín selyemtopánkája elszakadt, göndör, vörös fürtjei csapzottan hullottak alá törékeny vállára. A vihar két álló napja tombolt a Keleti Kertek felett, és ő pihenés nélkül dacolt a széllel, a szakadó esővel, áttetsző szárnya megtépázott esőkabátként lógott alá.

Marci

thumb
Másnap reggel a nap szokatlanul melegen ragyogott alá a tavaszi égboltról. Az éjszakai szélnek már csak néhány letört ág jelezte nyomát. Marci félálomban heverészett az ágyán. Azon tűnődött, vajon álmodta-e, hogy a nagymama az imént benn járt a szobájában, és méltatlankodva becsukta az ablakot.

Tündérvilág.com

Marci hangosan ásított. Olyan hangosan, hogy a nagymama egész biztosan meghallja. Beugrott az ágyba, és bebújt a takaró alá.

Marhapásztorok

thumb
Elképedve néztek körül a sötétkék fűtakaróval borított réten. Marcinak a süppedős, puha fürdőszobai szőnyeg jutott róla eszébe. Körös-körül tizenkét sárga-fehér foltos tehénke legelészett. A formájuk legalábbis azokat a marhákat juttatta eszébe, melyeket Szorgalmatoson, Karcsi bácsiék hátsó udvarában látott.

A sziklás hegység meghódítása

thumb
Fanni és Marci kíváncsian nézett körül. Előttük kopár szikláshegység terült el, megfestve a vörös valamennyi árnyalatával. A sziklák szabálytalan bazaltoszlopai úgy emelkedtek a magasba az ég hibátlan, mélykék függönye előtt, mint a pánsíp.

Száguldás

thumb
Marci megkövülten állt. Nem, ez nem lehet igaz, gondolta! Akárcsak a legszebb álmaiban! Szürke aszfalt, hatalmas sztráda kígyózott előttük. A felezővonal csíkjai fehéren ragyogtak a zavartalan napsütésben.

Gazdálkodj okosan!

thumb
Nahát! – csodálkozott Marci. – Eltűnt az autónk! Hogyan? Mikor? Nem vettem észre. Igaz, becsuktam a szemem, amikor felrepültünk…

Gombócka

thumb
A tyúkok kárálva szaladtak vissza a veteményesbe, amikor a tyúkólat elárasztotta a hirtelen betörő, ragyogó napfény. Marci kísérletet sem tett, hogy visszatartsa őket. Kilépett a házikóból, hogy szétnézzen az újabb mezőn. Fanni belecsimpaszkodott a hajába.

A szörnyek támadása

thumb
Fanni közelebb húzódott Marcihoz. A fiú dús aranyhaja volt az egyetlen, amiből e kietlen tájon meleg sugárzott.

A kulcs

thumb
Marci kíváncsian nézegette a kéttollú aranykulcsot. Feje ötágú koronát mintázott. Gondos aranyműves készíthette, aprólékos műgonddal volt kidolgozva valamennyi részlete.

A tündérszótár

thumb
Fanni elragadtatottan lebegett virágtól virágig az ösvényt szegélyező lugas mentén. Marci követte. Álmélkodva nézték a selyemrózsák méregzöld ágainak sűrű szövevényét

Holdkő Város

thumb
Tianinna szélesre tárta a zárka ajtaját, és hanyag mozdulattal intett az aranypáncélosoknak. Az őrök meglepő fürgeséggel ugrottak az ajtó két oldalára, és egyenes derékkal, vigyázzállásban tisztelegtek az uralkodó és két vendége előtt, míg azok elhagyták a cellát.

Otthon

thumb
Marci riadtan ébredt. Feje a tableten pihent. Ijedten felkapta. A képernyő felvillant. Rajta nagybetűs felirat: