Mesék » Samu » (17.) Jó hírek

Jó hírek

Amikor Kamilla széles mosollyal sarkig kitárta a bejárati ajtót a Kerékgyártó utcai lakásban, Sárit leszámítva mindenki otthon volt.

 - Szervusztok! Fantasztikus híreim vannak!

A két sárkány felpattant a tévé elől. Kedvenc ismeretterjesztő csatornájuk épp a macskák életéről szóló kisfilmet adta. Éppen ötödször.

 - Mami! Mami! De jó, hogy megjöttél! - szaladt hozzá Bori. - Mesélj! Mi történt Sárkányországban? Találkoztál Sárkány Mamával?

Sarolta és Samu izgatottan topogtak Kamilla előtt. Egymásnak sem merték bevallani, de hiányzott nekik a kényelmes, barlangi élet. Szívből gyűlölték az állandó szellőztetést, a kötelező rendrakást, és Kamilla esti prédikációt a tisztálkodásról, a fogmosásról. De főképpen a macska-mentes étrend terhelte meg a gyomrukat.

Kamilla derűsen végignézett az izgatott hallgatóságon, és rátért a legfontosabb hírre.

 - Samu, az édesanyád hazavár! Rettenetesen megbánta, hogy elkergetett benneteket. Rengeteget sírt. Azt kéri, bocsássatok meg neki, és térjetek haza!
 - Ez csodálatos! - kiáltotta Bori.

Sarolta és Samu jókedvükben sárkányföldi örömugrósba kezdtek. Szívesen fújtak volna tüzet is, ha Kamilla sietve rájuk nem rivall, hogy legyenek olyan kedvesek, és búcsúzóul mégse gyújtsák fel a lakást. Bori velük ünnepelt. Kacagtak, táncoltak és izgatottan tervezgették a hazafelé utat.

 - Nem tudtok valamit a húgomról? - kérdezte Samu.
 - Én csak azt láttam, hogy már korán reggel elment valahová - válaszolt Sarolta. - Előtte annyit zuhanyozott, hogy egész délelőtt rosszul voltam a pacsuli szagtól. Hiába kérdeztem, nem árulta el, hová készül.
 - Sári! Igen! Hol van Sári?! - kérdezte Bori is.

Javában találgatták, hogy hova tűnhetett el, amikor újra kivágódott a bejárati ajtó, és Sári belépett.

 - Sziasztok! - köszönt fülig érő szájjal. - Milyen jó, hogy együtt vagytok! Fantasztikus hírem van! Képzeljétek! Én leszek az első emberországi sárkány-kalauz! Sikerült a felvételim! - jelentette be büszkén.
 - Nahát! Ez nagyszerű! Megfigyeltem, mennyire tetszenek neked a vonatok, s kiváltképp ez a szakma! Gratulálok! - szaladt hozzá Bori, és átölelte a kipirult arcú sárkánylányt.

A többiek is megörültek Sári sikerének, és jó szerencsét kívántak neki. Csak Samu komorodott el.

 - Azt akarod mondani, hogy nem jössz velünk haza? - kérdezte lógó orral. - Mit fog szólni a mama?

Sári értetlenül nézett a bátyjára.

 - Jaj, Sári! - szólalt meg Sarolta. - Te meg nem is tudod! Kamilla Sárkány Mamánál járt! Megbánta, amit tett, és hazavár titeket!

Csend nehezedett a szobára.

 - Nem... - kezdte Sári, és mély lélegzetet vett. - Én bizony nem térek haza Sárkányországba...

 


« Előző rész    |    Következő rész »


Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseiddel!


Ugrás a lap tetejére