Mesék » Samu » (19.) Újra otthon

Újra otthon

Az SRT hozta a jó hírt. Sárkány Mama már hajnalban megkapta a táviratot.. Azt sem tudta, hova kapjon, mivel várja haza szeretteit. Első gondolata az volt, hogy macskapecsenyét készít, de hamar elvetette az ötletet. Iskolai emlékeiből felderengett, hogy az emberek nem lelkesednek túlzottan egy ilyen lakomáért. Maradt hát a jól bevált sárkányeledel, a vendégek kedvéért pedig egy kosár vadalmát készített az asztalra.

Éppen a barlangot díszítgette, amikor Samu betoppant.

Mama! Édes anyukám! - bömbölte.

Anya és fia már javában ölelkeztek, amikor a többiek is beléptek a barlangba.

Kisfiam! Milyen jó, hogy újra látlak! - mondta Sárkány Mama, és hátralépett, hogy alaposan szemügyre vegye. Kicsit lefogyott, gondolta aggodalmasan. Ezt teszi a rossz koszt... A többiekhez fordult. - Sároz mindnyájatoknak! Kamilla, hálásan köszönöm, hogy visszakísérted a gyerekeket Sárkány Országba!

Sárkány Mama aggódó tekintettel nézett körül.

Mondjátok, Sárit hol hagytátok?

Samu előhúzta a levelet, és odaadta a mamának.

Tessék Mama! Sári nem jött velünk. Ezt küldte!

Sárkány Mama szeme elé kapta ódivatú szemüvegét. Kunkorodó gyíkfarokkal akasztotta a fülére, és hangosan betűzgetni kezdte Sári levelét.

„Kedves Mama!

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer még hálás leszek neked azért, hogy elkergettél hazulról. Ha ez nincs, ma is csak egy csodabogár lennék, aki mindent másképp csinál, ahogy Sárkányföldön szokás.

Megtaláltam a helyem Emberországban. Dolgozom. Szolgálatot vállaltam a vasúttársaságnál. A munkám érdekes, nagyon szeretem. Van egy váltótársam, Jakab. Megengedte, hogy beköltözzek az ikerháza másik felébe, ami eddig üresen állt. Jól kijövünk, igazi jó barát. Igaz, alig találkozunk, mert egymást váltjuk a szolgálatban.

Van egy óriási tervem, és bízom benne, hogy hamarosan valóra válik. Neked elárulhatom, Mama! Arról álmodom, hogy az itteni vonatok továbbmehessenek Sárkányországba. Már beadtam az igazgatóságra a két ország közötti vasútvonal tervét! Ha sikerül, sokszor találkozunk majd. Megígérem, hogy addig is gyakran hazalátogatok. Megyek, ahányszor csak hosszabb szabadságot kapok.

Szeretettel gondol Rád, Rátok:

Sári"
Sárkány Mama lekapta a szemüvegét, és elmorzsolta a szemét elhomályosító könnyeket.

Ó, Sári, kicsi lányom! Úgy érzem, nem bántam elég jól veled! - sóhajtott.
Ne búsuljon, Sárkány Mama, Sári tényleg megtalálta a boldogságát! - szólt Kamilla. - Látta volna, milyen ügyes kalauz. Nagyon precíz a jegykezelésben! Még egyenruhát is kapott, külön neki készítték! Megbecsült dolgozó a vasúttársaságnál!

Sárkány Mama száját újabb nehéz sóhaj hagyta el, de végre mosolygott.

Kedveseim! Kérlek, meséljétek el, mi minden történt veletek, mióta nem találkoztunk!

Samu megköszörülte a torkát, és ünnepélyesen előrelépett.

Mama! Biztosan emlékszel, hogy nem is olyan rég még tiltakoztam a házassági terved ellen. De sok időt töltöttem együtt Saroltával, és alkalmam volt jobban megismerni őt. Rájöttem, hogy igazad van. Ő a nekem való asszony! De Sárinak is igaza volt! Szerelem nélkül nincs igazi házasság. Mára tudom, hogy Sarolta nélkül már el sem tudnám képzelni az életemet. Úgy döntöttünk, hogy egybekelünk! - mondta, és megilletődötten nézett piruló menyasszonyára.

 


--- . ---

Így történt, hogy Samu és Sarolta hatalmas lagzit csaptak, ahol Kamilla, Bori, Sári, Jakab, de még a mamutfenyő erdő öreg sárkányai is együtt ropták a táncot. Persze, ha nem hiszed, járj utána magad! Mi sem egyszerűbb! Irány Budapest-Zugló vasútállomás, és vásárolj egy menetjegyet a sárkányföldi főpályaudvarra!


« Előző rész


Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseiddel!


Ugrás a lap tetejére