Mesék » Mesemalom 2

Mesemalom 2

Logíria új királya, Arszin ismét kalandriai földre hág. Fogadjátok szeretettel Adorit, Szolansz és a kalandriai uralkodópár kalandos történetét, no meg új hőseinket, Gorgoszt, a kígyóhajú, szépséges boszorkányt, Rukkot és Trakkot, a bátor tippantókat! A malom Hankának és a Mesemalom olvasóinak ajándékozta meséjét Aldin fiairól, és a mesék erejéről.

Újra együtt

thumb
Fréza már magához tért az ájulásból. Feje férje ölében pihent. Egyikük sem merte még elhinni, hogy a sors kegyes, és újra együtt lehetnek.

Az aratás

thumb
A kalandriai búzamezők aranyosan hullámoztak, ahogy a szellőfiúk óvatosan elsuhantak felettük. A kövér búzaszemek ilyenkor erősen kapaszkodtak, féltek, hogy kipottyannak a kalászok kibontakozó öleléséből.

Kábulat

thumb
A frissen csépelt búzaszemek üdén illatoztak a zsákokban. Senki nem sejtette, hogy titkos méreg itatta át a különleges búzafajtát.

Arszin fogságban

thumb
Adorit és a királyi pár lassan haladtak a hazafelé vezető úton. Fréza elgyengült az alagsori börtönben, lába alig bírta már a gyaloglást. Pedig Adorit és Aldin nagyon vigyáztak, hogy ne erőltessenek túl nehéz tempót az elgyötört királynőre.

A rejtőzködő gomba spórája

thumb
Fréza rezzenéstelen arccal menetelt előre a többiekkel. Friss erő töltötte el. Büszkén nézett szép szál fiára, a zsarnok erőskezű fogvatartójára.

A nagy találkozás

thumb
A csalóka délibáb lassanként szertefoszlott Kalandria égszínkék egén. Az emberek, a szibaúrok, a sejemanók és vízpartiak kíváncsian méregették egymást.

Az új búza ünnepe

thumb
A négy testvér visszafelé ballagott a határvidékről. Elmélyülten beszélgettek. Adoritot faggatták, a nagy kaland minden részletéről hallani akartak.
1 | 2