Mesék » A kisnövésű óriás

A kisnövésű óriás

Kisháló és Kapusóriás

thumb
Rumli bátran tör előre a terem sarka felé, ahol plafonról vastag műanyaglapok lógnak alá. Óvatosan lépkedek a kutyámat követve, ügyelve, nehogy fejbe csapjon valamelyik magasban repkedő tollasütő. Rumli megáll, várja, hogy félrehúzzam a műanyag függönyt.

Homoksüti

thumb
Hétágra süt a nap, legjobb lesz, ha már délelőtt kimegyünk, mondja Évi néni. Én cseppet se bánom, szeretek az udvaron játszani. De Robcsi morog, miért nem maradunk benn. Építőzni szeretne. Az óvó néni nem szól rá, hogy rossz ötlet. Pedig szerintem az.

Meseország

thumb
- Nahát! Rumli! Azt hittem, ilyen csak a mesében van! Hiszen ez csodás! Bámulom a gyönyörű rétet, ami telis tele van szebbnél szebb virágokkal.

A királylány kiszabadítása

thumb
Rumli magasra tartja a fejét. Rám néz. Mintha nem tudná, hogy félek az óriásoktól. Valójában még Robcsitól is félek, mert olyan verekedős-fajta. Hát még egy óriás! Az nem csak verekszik, hanem tör-zúz!

Száztizenkettő

thumb
Próbálom kinyitni a jobb szemem, de visszazuhan, mint a rossz redőny a nappaliban, amit apa még mindig nem csinált meg. Végre sikerül kinyitni. Anya az. Kezében kakaós bögre. Az ital illata bebújik az orromba, belülről csiklandoz.
1 | 2