Mesék » Kandúrkaland » (32.) Különleges esküvő

Különleges esküvő

A házakat és a villanyoszlopokat titokzatos falragaszok lepték el. Színes papírfecnik hirdették lakótelep-szerte, hogy különleges esküvőre hívnak minden ott élőt.

Az izgatott járókelők egyre egymást kérdezgették.
- Szombaton négyes esküvő lesz! Olvasta?
- Vajon kiknek lesz esküvője?
- És ki lehet ez a bizonyos Tófalvi Macskakandúr?!
- És miért éppen a Szemét-szigetek mellett lesz az esemény?
- Esküvő a Szemét-szigetéknél?! Ki hallott már ilyet?

A választ senki nem tudta, leszámítva egyetlen, beavatott személyt, Incikét. Ő azonban semmit nem árult el a kíváncsiskodóknak. Esténként a tévé előtt újabb és újabb flittereket varrt a legszebb ruhájára. Ezt szánta a nagy alkalomra, amikor végre esküvői tanú lehet.

Eljött a nagy nap. Inci néni piros és fehér papírvirágokkal díszítette fel a Szemét-szigetek körüli bokrokat, virágszirmokkal szórta tele a foltos fűtakarót. A kíváncsi lakók gyorsan szállingózni kezdtek a falragaszon meghirdetett helyszínre. A szélrózsa minden irányából érkeztek vendégek. A legtöbben elegáns öltözéket viseltek, fehér inget, nyakkendőt, selyemblúzt. A tavaszi szél ünnepélyes hangulatban siklott végig a bokrok között.

- Húzós, Kamu! - kiáltotta izgatottan Incike. - Igazán segíthetnétek egy kicsit!

Húzós nagyot sóhajtott. Mióta rendszeresen kapott enni, már egyáltalán nem fűlött a foga a szaladgáláshoz. De ha Incike kéri, az mégiscsak más. És ez a mai nap valóban különleges.

- Gyere, Kamu, menjünk segíteni! Hamarosan megérkezik a négy pár!
- Hogy ez milyen romantikus! - nyávogott Kamu. - A Szemét-szigeteknek köszönhetik, hogy egymásra találtak. És most az esküvőt is nálunk tartják!
- A mi tiszteletünkre! - húzta ki magát a kóbormacskák vezére.
- Nézd! - álmélkodott Kamu. - Mennyien eljöttek! Olyan ez, mint egy vidám majális! Májusi csoda a Szemét-szigetek körül.
- Ott jön a jó Tirex! - nevetett Húzós. - Milyen bután néz ki azzal a hatalmas, égszínkék masnival a nyakörve körül. Nemhiába, no! A vőlegény kutyájának lenni nem túlzottan hálás feladat! Csak bírja ki szegény a kétszeres macskaesküvőt...
- Csss! Már ott jönnek! Látod?

Kamu megpillantotta a két macskapárt. Az elegáns, vörös bundás Cukit, kinek nyakában zöld selyemszalag csillogott, és menyasszonyát, a hófehér Blanst. Nyomukban büszke, fekete párduc, Borneó lépdelt, oldalán a kecses járású Mirci.

- Milyen szépek! - suttogta elérzékenyülve Kamu.
- Ott jön a másik két pár is! - mutatott a lépcsőházi átjáró felé Húzós. - Nézd Eleonórát! Milyen gyönyörű menyasszony! Alig ismertem fel! Eltűnt róla a szemüveg!
- És nézd Borneó gazdáját, a délceg vőlegényt! Nahát! Még sosem láttam ennyire elegánsan! - tátotta a száját Kamu. - Sőt, egyáltalán... elegánsan. Vajon honnan szerzett ilyen csinos öltönyt?

Tirex a menet mellett lépdelt. Izgatottan csóválta a farkát, és gondosan ügyelt rá, hogy Vendel bácsit és Franci nénit egyetlen pillanatra se tévessze szem elől. Mától fogva két gazdám lesz, gondolta büszkén, és nagyot nyelt, mert titokban Franci néni májasaira gondolt.

Vendel bácsi elegáns cilinderét lengetve integetett az ismerősök felé.

- Milyen fess vőlegény! - álmélkodott Kamu.
- És azt látod, hogy Franci néni mennyire csinos ebben az elegáns, fehér ruhában? - biccentett Húzós. - Hm... Kíváncsi vagyok, mit tartogat nekünk esküvői vacsorára? Remélem, hogy ...
- má-há-jast - hangzott fel az ünnepi macskakórus a Szemét-szigeteki kukák tetején.


- Vége -

 Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseiddel!


Ugrás a lap tetejére