Hírek » „NES” a kis lilik című rajzpályázat és meseíró pályázat

„NES” a kis lilik című rajzpályázat és meseíró pályázat

2012.10.16. 08:54

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Mesemalom (mesemalom.hu), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatokat hirdet a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.

„NES" a kis lilik

Választható témák:
A) Sarkadi Ágnes „Nes" című meséjének illusztrációja, mely egy kis lilikről szól. A mese letölthető a következő honlapokról: www.vadludsokadalom.hu, www.mesemalom.hu, www.dunaipoly.hu
B) A költöző madarak életéhez, szokásaihoz kötődő maximum 3 oldalas mese.

Pályázati kategóriák:
A) Rajzpályázat:
- kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)
- felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)
B) Meseíró pályázat
- kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)
- felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)

A pályaművek témája:
A) „NES" a kis lilik című mese illusztrációja
B) A költöző madarak életéhez, szokásaihoz kötődő mese

Általános tudnivalók:
A) A rajzpályázatra A/3, A/4 vagy A/5 méretű rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl. vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

Kérjük, hogy a rajzok hátulján jól olvashatóan tüntessétek fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felkészítő pedagógus telefonszámát. Kérjük, írjátok rá a pályázó pontos születési adatait (év, hónap, nap), az oktatási intézmény nevét és címét, az évfolyamot/osztályt is feltüntetve, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét.

A pályázat benyújtása:
A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Karlné Menráth Réka
1525 Budapest, Pf. 86.

Kérjük a borítékra írjátok rá a pályázat címét: „NES" a kis lilik

B) Minden pályázó csak egy, még meg nem jelent írással indulhat. A pályázatokat a mesemalom@gmail.com címre kérjük beküldeni. Az e-mail-ben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakóhelyét (település) és az elérhetőség céljából megadott e-mail címet. Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.


A pályázatok elküldési (mese) és postára adási (rajz) határideje: 2012. november 14.

Az alkotásokat pályázatonként és korosztályonként értékeljük és jutalmazzuk. A zsűri tagjai: Sarkadi Ágnes meseíró, Fekete Hajnal illusztrátor, Zsoldos Márton festőművész és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. A legsikeresebb művek alkotói értékes díjakat nyernek. A legjobb alkotások megtekinthetők lesznek Tatán az Öreg-tónál 2012. november 24-én a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén. A három legszebbnek ítélt mesét megjelentetjük a mesemalom.hu-n. Felajánljuk, hogy a megjelenés keretében a Mesemalom illusztrátora, Fekete Hajnal akvarellképet készít a meséhez. A díjazott saját képeinek megjelentetését is kérheti a Mesemalmon, melynek technikai feltételeit a kiírók határozzák meg. Ráadásul a díjazott mesék hangos meseként is megjelennek az említett honlap Malomrádió szolgáltatásában a Mesemalom előadóművészei, Bölkény Ágota és Tóth Árpád tolmácsolásában.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2012. november 24-én 11.30 órakor kerül sor Tatán az Öreg-tónál a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén, a tóparti madármegfigyelő toronynál.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza.

További információk:
Karlné Menráth Réka: tel.: 06-30/663-4669, e-mail: szenasok@dinpig.hu
Csonka Péter: tel.: 06-30/663-4659, e-mail: mme24@freemail.hu.

Nes meséjét megtaláljátok a Szívből szőtt mesék között!


Ugrás a lap tetejére